Espresso aparati

Od 2006. u našem proizvodnom programu zastupljena je proizvodnja profesionalnih espresso aparata za ugostitelje. Automatski aparati sa 2 i 3 grupe i poluautomatski aparati sa 1, 2 i 3 grupe pod zajedničkim nazivom FIST zaokružili su našu ponudu na iznimno konkurentnom tržištu proizvođača i distributera kave.

Koristeći najsuvremeniju tehnologiju i dugogodišnja iskustva na ovom području, proizveli smo espresso aparate iznimne kakvoće, privlačnog i elegantnog dizajna, praktične, pouzdane i nadasve funkcionalne. Nastali su na principima najsuvremenijih talijanskih espresso aparata, vodeći računa o kvaliteti korištenih materijala. FIST aparati prilagođeni su Procaffe kavi te je kava pripremljena na ovim aparatima vrhunske kakvoće.

Prva smo hrvatska tvrtka proizvođač espresso aparata Hrvatskoj.

 

Fist Brošura

Preuzimanje PDF brošure o FIST espresso aparatima.

 
  Legenda o kavi

Mnogo je inačica iste priče o postanku kave. Kao i u mnogim drugim slučajevima kada se radi o legendama i ova je doživjela mnoge preobrazbe. Legende su svakako maštovitije od suhoparnih povijesnih podataka...

 
  Poslovice o kavi

"Kava treba biti crna kao noć, vruća kao pakao i slatka kao žena" - brazilska poslovica

"Kava treba biti crna kao pakao, snažna kao smrt i slatka kao ljubav" - turska poslovica

"Kava i ljubav najbolji su dok su vrući" - njemačka poslovica

"Dobra komunikacija je stimulativna baš kao i šalica crne kave, te je jednako teško potom zaspati" - citat: Anne Morrow Lindbergh (američka spisateljica i pionir ženske avijacije sa početka prošlog stoljeća; 1906. – 2001.)