Održavanje aparata i opreme

Za dobivanje napitka vrhunske kvalitete iznimno su važna početna podešenja opreme (mlin - regulacija finoće mljevenja; espresso aparat - pritisak, temperatura i protok vode) i redovito održavanje aparata od strane korisnika prema pravilima korištenja. Korisnicima naše kave i espresso aparata nudimo uslugu održavanja i servisa. U nastojanju da pravovremeno reagiramo na sve hitne situacije na raspolaganju je naš servisni tim zaposlenika i po potrebi zamjenski aparati.

Koordinacija triju osnovnih elemenata: kvaliteta sirovine - kave, tehnologije – aparata i vode kao neizostavnog čimbenika u procesu nastajanja krajnjeg proizvoda – espresso napitka, rezultira dugim vijekom trajanja aparata, rjeđim kvarovima i boljom kakvoćom napitaka, a time i zadovoljstvom svih korisnika.

Stoga se u ponudi Procaffe proizvoda nalaze i omekšivači vode koji služe za poboljšanje kvalitete vode

 
  Legenda o kavi

Mnogo je inačica iste priče o postanku kave. Kao i u mnogim drugim slučajevima kada se radi o legendama i ova je doživjela mnoge preobrazbe. Legende su svakako maštovitije od suhoparnih povijesnih podataka...

 
  Poslovice o kavi

"Kava treba biti crna kao noć, vruća kao pakao i slatka kao žena" - brazilska poslovica

"Kava treba biti crna kao pakao, snažna kao smrt i slatka kao ljubav" - turska poslovica

"Kava i ljubav najbolji su dok su vrući" - njemačka poslovica

"Dobra komunikacija je stimulativna baš kao i šalica crne kave, te je jednako teško potom zaspati" - citat: Anne Morrow Lindbergh (američka spisateljica i pionir ženske avijacije sa početka prošlog stoljeća; 1906. – 2001.)