Uvod

Desetogodišnje iskustvo proizvodnje vlastite mješavine kave od probranih najkvalitetnijih sorti sirove kave Arabice stoji iza branda Procaffe espresso kave.
Coffea Arabica, poznatija pod jednostavnim imenom Arabica, su zrna najveće kakvoće te su samim time i najskuplja. Najbolje uspijevaju na velikim visinama i tvore aromatičnu kavu punog i bogatog okusa, niže razine kofeina i kiselosti. Visokim standardima, stalnom kontrolom kakvoće i primjenom najsuvremenije tehnologije u proizvodnom procesu prženja, mješajući sedam različitih vrsta sirove kave, postigli smo prepoznatljivu recepturu karakterističnu po punoći i profinjenosti okusa, kremastoj teksturi gotovog napitka, boji, mirisu i osebujnoj aromi specifičnoj za najbolje espresso kave. Posebnost doživljaja ispijanja savršene šalice espresso kave podrazumijeva osim kakvoće kave zadovoljene i sve ostale kriterije.
Umjetnost pripravljanja savršene espresso kave ili cappuccina je nedjeljivo povezana sa savršenstvom aparata za espresso. Elegancija dizajna, kvaliteta materijala, funkcionalnost, pouzdanost i praktičnost karakteristike su naših FIST aparata za espresso koje samostalno proizvodimo. Tehnologija FIST espresso aparata garancija je visoke kakvoće gotovog proizvoda na stolu ugostiteljskog objekta i zadovoljstva krajnjeg korisnika.

 
  Legenda o kavi

Mnogo je inačica iste priče o postanku kave. Kao i u mnogim drugim slučajevima kada se radi o legendama i ova je doživjela mnoge preobrazbe. Legende su svakako maštovitije od suhoparnih povijesnih podataka...

 
  Poslovice o kavi

"Kava treba biti crna kao noć, vruća kao pakao i slatka kao žena" - brazilska poslovica

"Kava treba biti crna kao pakao, snažna kao smrt i slatka kao ljubav" - turska poslovica

"Kava i ljubav najbolji su dok su vrući" - njemačka poslovica

"Dobra komunikacija je stimulativna baš kao i šalica crne kave, te je jednako teško potom zaspati" - citat: Anne Morrow Lindbergh (američka spisateljica i pionir ženske avijacije sa početka prošlog stoljeća; 1906. – 2001.)