Procaffe espresso

Svaki espresso nastao je miješanjem više vrsta različitih zrna kave, različitog geografskog podrijetla i kakvoće. Svaka vrsta sadrži drugačije aromatske note, razine sladora, gorčine ili kiselosti. Umjetnost kreiranja idealne mješavine, gotovu espresso kavu čini prepoznatljivom na tržištu.

Pravilnim balansiranjem svih komponenti postiže se harmonija cjeline po kojoj su nadaleko poznate Procaffe espresso kave.

Crvena espresso kava

Mješavina sedam različitih vrsta zrna iznimne kakvoće u odgovarajucem omjeru. Namijenjena ljubiteljima pitkijeg i nešto slađeg espressa. Pakirana je u vrećicama od 1 kg od nepropusnog materijala koji dugo čuva aromu i kvalitetu.

Zelena espresso kava

Mješavina šest različitih vrsta zrna s vrlo niskim postotkom kiselosti, blagog i punog okusa. Pakirana je u vrećicama od 1 kg od nepropusnog materijala koji dugo čuva aromu i kvalitetu.

Zlatna espresso kava

Mješavina osam različitih vrsta probranih zrna, punog je i izrazito kremastog okusa. Zlatni espresso s dominantnim okusom zrna koja potječu iz Afrike i Srednje Amerike, idealan je napitak za prave gurmane. Zadržava jaku aromu sve do samog posluživanja dok okus ostaje u ustima još dugo nakon konzumiranja. Pakirana je u vrećicama od 1 kg od nepropusnog materijala koji dugo čuva aromu i kvalitetu.

Crna espresso kava

Crni Procaffe espresso nastao je posebnim postupkom prženja zrna kave u skladu dugogodišnjeg iskustva i tradicije pripreme idealne mješavine. Zamišljen je za ljubitelje jačeg espressa, punog okusa i arome. Pakirana je u vrećicama od 1 kg od nepropusnog materijala koji dugo čuva aromu i kvalitetu. Odabirom ovog prestižnog espressa postajete član kluba Br. 1 sa statusom posebne stranke.

Čalde

Uredski espresso u obliku čaldi pakiranih pojedinačno u vrećicama od nepropusne folije koje zadržavaju svježinu, kvalitetu i aromu kave. Svaka čalda sadržava adekvatnu količinu kave (jedna doza 7 gr) za jedan espresso. Pakirane su u kutijama po 30 komada. Odličan su odabir za urede, zbog jednostavnosti pripravljanja kave, rukovanja espresso aparatom i održavanja ureda čistim. Za potrebe uredskog espressa možete dobiti plastične žličice u papirnom omotu za jednokratnu uporabu. Iskorištena čalda vraća se nakon korištenja, gotovo suha, nazad u foliju i odlaže u smeće.

Bezkofeinska kava

Oslobođena kofeina ostavlja prostor za uživanje u okusu i aromi kave i onima koji izbjegavaju klasičnu espresso kavu zbog kofeinskog učinka. Pakirana u zasebnim vrećicama (jedna doza 7 gr) u kutijama po 30 komada.

Ostale kave

Filter kava

Namijenjena ljubiteljima filter kave koji su vjerni ovom okusu te vole jednostavnu i brzu pripremu. Može se koristiti na svim vrstama filter aparata. Pogodna za hotele, pansione i sl.

Kava za domaćinstvo

Kava namijenjena korištenju u domaćinstvu rezultat je dugogodišnjeg rada na mješavini i odabira zrna najbolje kakvoće. Finije mljevena kava za domaćinstvo, mješavina je sedam različitih vrsta zrna u omjerima kojima se postiže blag, ponešto slađi i pun okus te izvanredna aroma. Priprema napitka ispunjava dom mirisom koji budi sva Vaša osjetila, a njegova konzumacija Vas priprema za užurbani ritam novog dana.

Kava za automate

Namijenjena je za pripravljanje i prodaju putem raznih automata za kavu i napitke od kave. Mljevenje zrna za ovu mješavinu je nešto krupnije. Načinjena je također od sedam različitih vrsta zrna, a okusom će zadovoljiti, kako ljubitelje klasičnog espressa tako i poklonike tradicionalne tzv. „turske“ kave za domaćinstvo. Odlična je u kombinaciji sa mlijekom ili kao cappuccino.

 
  Legenda o kavi

Mnogo je inačica iste priče o postanku kave. Kao i u mnogim drugim slučajevima kada se radi o legendama i ova je doživjela mnoge preobrazbe. Legende su svakako maštovitije od suhoparnih povijesnih podataka...

 
  Poslovice o kavi

"Kava treba biti crna kao noć, vruća kao pakao i slatka kao žena" - brazilska poslovica

"Kava treba biti crna kao pakao, snažna kao smrt i slatka kao ljubav" - turska poslovica

"Kava i ljubav najbolji su dok su vrući" - njemačka poslovica

"Dobra komunikacija je stimulativna baš kao i šalica crne kave, te je jednako teško potom zaspati" - citat: Anne Morrow Lindbergh (američka spisateljica i pionir ženske avijacije sa početka prošlog stoljeća; 1906. – 2001.)